Jelenlegi hely

toth.tamara

2016.05.06.
Május elsején Vízaknán egy rendhagyó kiállítás megnyitására került sor, melynek célja volt a helyi magyar közösség múltjának felidézése, egyúttal a vízaknai hagyományok, értékek bemutatása.
2016.03.31.
Néhány héttel ezelőtt egy drámafoglalkozás során, mely alkalommal ötleteket, terveket gyűjtöttünk a következő órák témáihoz, a gyermekek felvetették, hogy meglátogathatnánk az idős embereket a faluban, hiszen ez nagy örömet jelentene számukra. Több...
2016.02.04.
A „Fekete Havas meséi” című dráma- és mesepedagógiai foglalkozást január 24-én mutatták be Vízaknán a jobbágytelki hagyományőrző néptánccsoport tagjai: Bereczki Éva, Bereczki Hajnal és Orbán Csaba.
2015.12.19.
A Szeben megyei óvodások december 14-én sokat nevettek, játszottak, énekeltek, mondókáztak a nagyszebeni óvoda egyik termében, ugyanis itt rendezték meg a Kiskurutty elnevezésű, óvodásoknak szóló közösségi játékversenyt.
2015.10.29.
vízakna óvoda5
A vízaknai magyar óvodások csoportja az idei évben is kis létszámmal indult el. Az óvónővel készített interjúból kiderül, aggodalommal gondol a jövő évre.
2015.09.14.
Bibliai hét Vízaknán
A Vízaknai Református Egyházközség augusztus 31. és szeptember 5. között Vakációs Bibliahetet hirdetett a helyi magyar közösség gyermekei számára, mely a református vártemplom tágas kertjében, és a Kálvin János ifjúsági házban zajlott le, Csiki-...