Jelenlegi hely

Harang csendült ének zendült, sok kis pajtás egy helyre gyűlt

A 4.sz. Hatvani István Cserkészcsapat karácsonya

/ Rákos Ágota /
rakos.agota képe

Az idei év decembere újdonsággal kecsegtetett a rimaszombati 4. sz. Hatvani István Cserkészcsapat számára, hiszen az eddigi években megszokottakkal ellentétben nem a Mikulás ünnep zárta a közösség éves rendezvényeit.

A Csapatkarácsony nagy várakozással töltötte el a cserkészek szívét, az őrsi foglalkozásokon kíváncsiskodtak, hogy milyen programok is várják majd őket.

A közös karácsonyfa ünneplőbe öltözött már Karácsonyváró rendezvényre, de nem csupán az örökzöld, az otthon is feldíszítve várta a gyermekeket, fiatalokat és a kedves szülőket. Az asztalok sem maradtak üresen; Varga Gábor cserkészparancsnok kolbászt sütött, emellett finom házisütemények valamint mézeskalács is az ünnepi fogások sorát szélesbítették. A szülőket az őrsök karácsonyi műsorai szórakoztatták, míg a gyermekek hagyományőrző játékokon keresztül ismerkedtek meg karácsonyi szokásaink eredetével.

Terülj-terülj asztalkámSok finomság várta a cserkészeket az otthonbanHázi sütemények is készültek az ünnepélyreGyülekező az udvaronJáték a játékban, csapatalakításAlakulnak a csapatok a játékraCsapatok kialakításaCsapatnévválasztásVajon mi lesz a csapat neve?TanakodásA két csapatA bulldogok csapataPingvinek és Bulldogok indulnak játékbaEindult a játékAz első csizma elő is került rejtekébőlA Pingvinek feladványt olvasnakA Bulldogok újabb csizmát találtakA csizma mely nagyon elbújtMeglettek a csizmácskákA Pingvinek is ügyeskednek a csizmák keresésébenA csizmák megtalálsa után, az azokben rejlő hagyományok megbeszéléseA Pingvinek a nevük ellenére a melegben gyűltek össze a hagyományok megbeszéléséreA Bulldogok inkább az udvaron maradtakKészül a hóemberHagyományok tanulmányozásaA legkisebbek is kivették a részüket a feladatbólFeladatmegbeszélésA Bulldogok csapataA kvízjátékra gyülekezveTestvéri szeretetCserkészekA meleg otthonban már nincs szükség a kabátokraA Liliom őrs lánykáiKiscserkészekKvízjáték előttGyülekeznek a szülők a műsorraGyülekeznek a szülők a műsorraAz udvaronElkészült a hóemberGyülekezőCsapatmegbeszélésCsapatmegbeszélésA meglelt kincsA Bulldogok a meglelt kinccselHócsataHócsataA Mókus őrs karácsonyi műsoraA nézőközönségA Liliom őrs karácsonyi műsoraA Liliom őrs karácsonyi műsoraA kolibri őrs karácsonyi műsoraLegkisebb kiscserkészünk egy énekkel örvendeztette meg a közönségetA komondor őrs karácsonyi műsoraCsúsz Balázs beszéde zárta az ünnepségetEgyüttEgyüttLakomaLakomaA csapat