Jelenlegi hely

Képes beszámoló Kárpátalja V. cserkésznapjáról

Körjátékok, lézerharc és arcfestés a munkácsi magyar iskola udvarán

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe

A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség (KáMCSSZ) májusban rendezte idei cserkésznapját. A szervezés feladatait a 25. jubileumát ünneplő munkácsi 1. számú Zrínyi Ilona cserkészcsapat kapta. A helyszín a II. Rákóczi Ferenc középiskola és udvara volt, keretmesének a 375 éve született Zrínyi Ilona születésnapját választottuk.

A program igen változatos volt: A kézműves foglalkozások kedvelőit agyagozás, fonalbaba készítés, mézeskalács díszítés és arcfestés várta. Azok, akik épp 2 program közt várakoztak, a kosárlabdapályán csatlakoztak változatos körjátékokhoz. Szerepelt a menüben továbbá kötélhúzás, Rubik-kocka kirakás, nyelvi játékok, céllövölde, íjászat („rendes” és tapadókorongos nyilakkal), karaoke énekverseny, asztalitenisz, lézerharc, fotó- és cserkészbélyeg kiállítás, Kahoot vetélkedő (digitális tudásfelmérő cserkész témákból). A munkácsi öregcserkészek parancsnoka, Zemkó Tibi bá villanymotor és fényérzékelő makett bemutatója pedig kicsiket és nagyokat egyaránt lenyűgözött. A Munkacia nevű városismereti akadályversenyen néhány fős csapatok térképpel a kezükben járták a várost. Az idősebb korosztályt céloztuk meg a Magyarországon oly népszerű szabadulószobával.

Nagyon jól sikerült nap volt, csodálatos időjárással, és a (szintén cserkész) Petőfisekkel kiegészült munkácsi cserkészek jóleső fáradtsággal, megelégedettséggel pakolhattak el.

Futás a záporbanKiscserkészekA szervezők határtalan jókedve pakolás utánFrizbi a cserkésznaponVidám beregszászi cserkész pingpongozikVidám beregdédai cserkész pingpongozikVidám benei cserkész pingpongozikFrizbi a cserkésznaponMunkács felfedezése a MunkaciánNyakkendőharc - ahogy a nagyok csináljákNyakkendőharc - ahogy a nagyok és kicsik csináljákSzervezői eligazítás reggelVidáman megy a pakolásBetekintés a digtális cserkésztesztbeBetekintés a digtális cserkésztesztbeDigitális cserkésztesztBetekintés a digtális cserkésztesztbeLakatos Lilla Petőfi ösztöndíjas és agyagozó tanítványaiagyagozásTestfestésArcfestésArcfestés után mézeskalács díszítésArcfestés után mézeskalács díszítésBeregrákosi cserkész újoncok mézeskalács díszítés utánFonalbaba készítésSzabadulószoba reklámfotóSzabadulószoba - a kijutás örömeTibi bá bemutatójaLövészetLézerharc eligazításÍjászatŐrsvezető és őrsvezetőjeMosolykörképMosolykörképAz öregcserkészek a konyhánEbédosztásEbédEbédMosolykörképKiscserkészekVizet? Kérek. :)Egy csapat a Munkacia városismereti akadályversenyenVezetői eligazításIrány a szabadulószobaŐrsi fotóIrány a szabadulószobaEgy csapat a Munkacia városismereti akadályversenyenEső alatt tető alattBeregdéda cserkészeiCserkészszemleÜdvözlet a cserkésznaprólSzervezői karaoki pakolás végénSzövetségi Cserkésznap Munkácson