Jelenlegi hely

Maszkabált tartottak Hertelendyfalván

/ Vaskeba Hajnalka /
vaskeba.hajnalka2023 képe

Ezen a maroknyi szórványmagyar-lakta településen több mint 50 gyerek jelent meg szüleikkel, nagyszüleikkel együtt, de voltak az idősebb korosztályból olyanok is, akik csak kíváncsiságból jöttek el, hogy megnézzék, idén ki minek öltözött be.

A mulatság a több éves hagyománynak megfelelően jelmezbemutatóval kezdődött, ahol a gyerekek közül volt, aki négykézláb, cigánykereket hányva, esetleg „varázsolva” vonult végig a zöld szőnyegen.

A szervezők különféle szórakoztatási lehetőséggel készültek, többek között Kiss Krisztina ringató foglalkozást tartott a kisebb gyerekek számára. Két nagy asztalon papírlapok, ollók, ragasztók és ceruzák várták az alkotni vágyókat.

Lehetett csutikázni, diótörő játék és különféle labdajátékok is voltak a repertoáron. Idén két kartonfigurából megrajzolt bohóccal is lehetett fotózkodni.

A rendezvényen meglepetésekben sem volt hiány, hiszen a hároméves Leventét együtt köszönthettük fel születésnapja alkalmából.

Összességében véve az ünnepség jókedvvel, mulatozással, sok játékkal és tánccal ért véget, amit a hagyományos farsangi fánk és tea tett még édesebbé.

Kartonból bohócSzervezőkJelmezbenDiótörésKis kalauzKézművesLevente szülinapjaGyerekekMókaSzórakozásA zöld szőnyegTömegCsutikaMulatságMűsorvezetőinkNádaházamA fiúk ügyeskednekRajz és fánkRingatóTánc