Jelenlegi hely

Öten voltunk két hétig

Szabadkai felkészülés pillanataiból

/ Vaskeba Hajnalka /
vaskeba.hajnalka2023 képe

A vajdasági ösztöndíjasok Szabadkán kezdték meg kiküldetésüket. A környezettel, az intézményrendszerrel és nem utolsó sorban, egymással is ismerkedtünk.

Két hét nem olyan hosszú idő, hogy egész Vajdaságot megismerjük, de elég idő ahhoz, hogy meglátogassuk azokat a szórványközpontokat, ahova ösztöndíjasok kerültek.

Így jutottunk el többek között Tordára, Temerinbe, Muzslyára, Ürményházára, Versecre, Hertelendyfalvára és Sándoregyházára és részt vettünk az október 6-ai aradi vértanúk központi ünnepségén, Eleméren.

A két hét során készült képek – az előbb felsorolt helyszíneken kívül – a mindennapi tevékenységeinkbe is betekintést adnak.

Babacsomagok pakolásaBabacsomagokSzorgos kezekÖsztöndíjszerződések előkészítéseÜnnepi szentmise ElemérenMegemlékezés az aradi vértanúkrólKiss Ernő kriptájaMNT médiastratégiája SzabadkánÜrményházi templomÜrményházi templomTemerini tájházPapírmunkaÜrményházi iskolaIskolai remekművek TordánVersecenÜgyes kezek TordánAláírásVerseci kápolnaTemerini tájházAláírásCsoportkép