Jelenlegi hely

Petőfi 200 kétnyelvű zenés irodalmi est

/ Vaskeba Hajnalka /
vaskeba.hajnalka2023 képe

Sándoregyházán november végén, a vasárnapi szentmise után Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából, zenés irodalmi összeállítást hallhatott a közönség a kevevári Keve Magyar Művelődési Egyesület, és a sándoregyházi Bonnáz Sándor Magyar Művelődési Egyesület közös szervezésében.

Binecz Margit, a kevevári egyesület elnöke köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy mivel mindkét egyesület szórványtelepülés itt Dél-Bánátban, a kis létszámokból adódóan fontos, hogy legyen összefogás, közös gondolkodás az egyesületek között. Így jött az ötlet, hogy a Petőfi emlékév keretében a műsort októberben Kevevárán adták elő, most novemberben pedig Sándoregyházán is mutassák be az érdeklődőknek.

Ez az előadás egy jó lehetőség volt arra is, hogy az anyanyelvápoló órákra járó gyerekek is belekapcsolódjanak a műsorba. Magyar, és szerb nyelven is lehetett hallani verseket, valamint az egyesületek vegyeskórusai megzenésített verseket adtak elő Kiss Samu vezetésével. A hűvösebb időjárás ellenére a versek, és énekek szívmelengetően hatottak a helyiekre.

Binecz Margit köszöntője SándoregyházaKórus SándoregyházánGyerekek versmondása SándoregyházánVersmondás SándoregyházánLegkisebbek is verset mondtak SándoregyházánMűsorvezetőkrészlet a János vitézbőlSándoregyházánSándoregyházánKiss Samu versmondása SándoregyházánKórusKórusVersmondásVersmondás KeveváránBinecz Margit köszöntője KeveváránFelülnézetből KeveváránFelülnézetből KeveváránGyerekek versmondás KeveváránKözönség KeveváránGyerekek versmondás KeveváránMűsorvezetőkÜnnepi szentmise KeveváránKórusvezetőA két kórus fellépéseKözönség KeveváránMűsor KeveváránMartinek Imre, KeveváraKözös kép Sándoregyházán