Jelenlegi hely

Reggeli üdvözlet Nagyszebenből!

Az ébredő szász város képekben

/ Bucz Júlia /
bucz.julia képe

Nagyszeben egy igazi ékszerdoboz, tele építészeti gyöngyszemekkel.  A templomok, a város Fő tere, a Kispiac tér, a tetők kis ablakai, melyek "szebeni szemek"-ként kandikálnak kíváncsian a városra, mind a szász múltat idézik.

Megérkezésem után egy héttel, egy szeptemberi napon reggel 7-től jártam a várost 4 órán át, hogy fényképezhessek.  A korán kelésnek a reggeli fény volt a legfőbb oka. A másik, hogy napközben lehetetlen üres városrészeket fotózni, hiszen tele vannak az utcák és a terek emberekkel. Nagyszeben egy élettel teli, népességéhez képest is – amely közel 150.000 főt jelent – feltűnően pezsgő város. Mióta 2007-ben Európa Kulturális Fővárosa címét viselte, és megújult a repülőtér is, egyre több külföldi turista látogatja a várost. Képeimmel pedig ennek az ellentettjét, az ébredést s a nyugalmat kívántam visszatükrözni.

*A képek Samsung Galaxy A50 mobiltelefonnal és Nikon J1 fényképezőgéppel készültek

Nagyszebeni utcarészlet napfelkeltébenA Kispiac térre vezető lépcső 1. - NagyszebenA Kispiac térre vezető lépcső 2. - NagyszebenA Kispiac térre vezető lépcső 3. – NagyszebenNagyszebeni óvárosi utcarészletKispiac tér 1. - NagyszebenKispiac tér 2. - NagyszebenKispiac tér a Hazugok hídjáról - NagyszebenKispiac tér a Hazugok hídjáról 2. - NagyszebenHazugok hídja 1. - NagyszebenHazugok hídja alulnézetből - NagyszebenÁrnyjáték - Hazugok hídja  - NagyszebenVerso - Hazugok hídja - NagyszebenPillantás a külvárosra a Hazugok hídjáról - NagyszebenÉbredő város - NagyszebenA város legrégebbi épülete magyar címerrel - NagyszebenFőtér hajnali fényben - NagyszebenFőtér a nyári nagyszínpaddal - NagyszebenFőtér - NagyszebenRómai katolikus Szentháromság - plébániatemplom – NagyszebenA római katolikus templom tornya - NagyszebenA főtér szebeni szemekkel a háztetőkönTanácstorony - NagyszebenA református és az ortodox templom - NagyszebenEvangélikus Székesegyház - NagyszebenA Samuel von Brukenthal Gimnáziumba siető diákok - NagyszebenÓváros az evangélikus székesegyház tornyával - NagyszebenVárfalrészlet - NagyszebenErnst Weisenfeld Internátus bejárata - NagyszebenA kék és zöld találkozása - NagyszebenA Főtér a Fogarasi - havasokkal a háttérben - NagyszebenMadártávlatból - NagyszebenKispiactér a Tanácstoronyból - NagyszebenNagyszebeni utcarészletKészül a péksütemény - Nagyszeben