Jelenlegi hely

Virágvasárnapi keresztút Rahón (2017.04.09.)

/ Simon Andrea /
simon.andrea képe

A virágvasárnap Rahón délelőtt ünnepi szentmisével kezdődött, majd délután 16:00 órától a keresztúttal emlékeztünk meg Krisztus szenvedéséről és kereszthaláláról. A katolikus templomtól a városi Sevcsenkó parkig 14 stáción keresztül mutatták be Jézus szenvedéstörténetét.

A keresztút végén Mikulyák László rahói esperes plébános, valamint Vaszil Nosza görög katolikus pap, és Vaszil Lipej pravoszláv pap mondtak imát a békéért.

A jeleneteket a rahói római katolikus egyház fiatal hívei személyesítették meg.

Ezen a napon az időjárás is csodálatos volt. A megelőző napokban hideg, eső, olykor hó is nehezítette az életünket Rahón, de virágvasárnapra megmutatta magát a nap, és délutánra már melegen sütött ránk. Nagy öröm volt számomra részt venni ezen az ünnepségen.

A virágvasárnapi szentmiséről és passióról további fotókat itt talál. 

Keresztút Rahón - plakátKeresztút Rahón - a templom előttKeresztút Rahón - Jézust elítélik Jézus  megkapja a töviskoszorútJézus megkapja a keresztetKeresztút Rahón - Jézus a kereszttelKeresztút Rahón - Jézus a kereszttelKeresztút Rahón  - a nép Keresztút Rahón  - a nép  Jézus  először esik el Jézus  először esik el Jézus  először esik el a kereszttelJézus találkozása édesanyjávalJézus Krisztus és Szűz MáriaKeresztút Rahón Jézus Krisztus helyett Simon viszi a keresztetKeresztút Rahón Keresztút Rahón Jézus és Veronika találkozásaVeronika kendőjeJézus átveszi a keresztet SimontólKeresztút Rahón Keresztút Rahón Jézus másodszor is elesikJézus másodszor is elesikJézus találkozása az asszonyokkalJézus találkozása az asszonyokkalJézus találkozása az asszonyokkalKeresztút Rahón Keresztút Rahón Jézus harmadszorra is elesikJézust megfosztják ruháitólJézust keresztre feszítikJézus a keresztfánJézus a keresztfánJézus a keresztfánJézus a keresztfánKeresztút Rahón - a népJézus meghal a keresztfánJézus meghal a keresztfánJézust leveszik a keresztrőlKeresztút Rahón - Jézust lepelbe teszikJézust lepelbe teszikJézus testét lepelbe teszikJézus testét lepelbe teszikJézus testeJézust a sziklasírba temetikJézust a sziklasírba temetikJézust a sziklasírba temetikRómai katonák Jézus sírjánálMikulyák László rahói esperes plébánosMikulyák László rahói esperes plébános, valamint Vaszil Nosza görög katolikus pap és Vaszil Lipej pravoszláv pap mondtak imát a békéértRahó - Virágvasárnapi keresztútRahó - Virágvasárnapi keresztút - a szereplők