Jelenlegi hely

Cserkész regösnap Nagyberegben

Szüret móka Kárpátalján

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe

A nagyberegi tájház adott otthont a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség (KáMCSSZ) őszi szüreti regösnapjának. A délután folyamán ki-ki kipróbálhatta ügyességét népi játékokban, készíthetett kürtöskalácsot és kenyérlángost, lehetett íjjal lőni, tököt faragni, népdalokat tanulni hangszeres kísérettel, és a táncos lányok be is fonták annak haját, aki kérte.

A tervezett szekeres felvonulás sajnos az eső miatt elmaradt, ám a program 18 óra után táncházzal folytatódott a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában. A visszajelzések alapján nagyon izgalmas programot szerveztek a cserkészek.

A témáról készített cikk itt olvasható: https://www.petofiprogram.hu/hirek/regosnap-nagyberegben

Fényképek: Popovics Emese, Techet Gábor

A nagyberegi tájház udvaraKészül a kürtőskalácsKészül a kürtőskalácsKészül a kürtőskalácsKészül a kürtőskalácsTökfaragókTökfaragókTökfaragásTökfaragókTökfaragókKészül a kenyérlángosKészül a kenyérlángosKészül a kenyérlángosKészül a kenyérlángosKenyérlángos-tesztÜgyességi játékokÜgyességi játékokÜgyességi játékokÜgyességi játékokÜgyességi játékokÜgyességi játékokÍjászatÍjászatHajfonásHajfonásHajfonásHajfonásHajfonásCsendélet kapuvalCsendéletCsendéletVidám cserkészek a tornáconVagány pulóvermintaVidám cserkészek a tornácon