Jelenlegi hely

Délutáni magyar iskola a Türi Magyar Házban

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe

A Türi Magyar Ház közel két éve, 2014 decemberétől kezdődően ad otthont egy délutáni magyar iskola számára Kémenes Lóránt atya kitartó munkájának köszönhetően. Novreczky János vállalkozó támogatásával és Gáspár Ildikó tanárnő vezetésével minden kedden, szerdán és csütörtökön napi három óra foglalkozás várja itt az érdeklődő gyermekeket. Mivel a legtöbben már idegennyelvként tanulják a magyart, ezért a tanrend elsősorban élménypedagógiai módszereken: többféle csoportmunkán és játékos feladatokon alapszik. 

Boldogsággal tölti el szívemet, hogy 2016. szeptember 13. napjától én is bekapcsolódhattam a délutáni magyar iskola életébe. Minden foglalkozás alkalmával népi játékokat, népdalokat és táncokat tanítok a gyermekeknek, hogy nyelvünk mellett nemzetünk más jellemvonásait is megismerhessék, megszerethessék és elsajátíthassák. Türben eltöltendő hónapjaim során olyan értékeket és élményeket igyekszem tanítványaimnak adni, amelyek egész életükön keresztül elkísérik őket, és amelyek által sajátjuknak érezhetik a magyar kultúrát.

Délutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar HázbanDélutáni magyar iskola a Türi Magyar Házban