Jelenlegi hely

Hit és szeretet szolgálatában - Márton Áronra emlékeztünk

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe

Erdélyi püspökünk születésének 120. évfordulójára emlékezve a Nemzetpolitikai Államtitkárság a 2016-os évét Márton Áron emlékévvé nyilvánította.

Amellett, hogy Erdély több katolikus településéhez hasonlóan a küküllőszögi Tür szórványmagyar falujában sincs olyan szentmise, amely Márton Áron szentté avatásáért mondott imádság nélkül telne el, 2016. szeptember 29-én, halálának 36. évfordulója alkalmából külön is megemlékeztünk a hit és szeretet példájaként szolgáló püspökünkről.

Kémenes Lóránt atya főszervezésében a türi érdeklődőkkel közösen 2016. szeptember 29-én délelőtt egy buszos zarándokútra indultunk Gyulafehérvárra, ahol az ezeréves székesegyházban részt vettünk a Szent Mihály napi búcsús szentmisén, majd a Márton Áron kőkoporsóját bemutató és megáldó különlegesen szép szertartáson. Visszaérkezve otthonunkba 18 órától a türi római katolikus templomban is egy Márton Áronról való megemlékezéssel egybekötött gyönyörű Szent Mihály napi szentmisében volt része a híveknek. Ezt követően ugyanitt levetítésre került a Márton Áron boldoggá avatási eljárásáról szóló dokumentumfilm.

Hit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatábanHit és szeretet szolgálatában