Jelenlegi hely

Játszótér átadó ünnepség a Bethesda Gyermekotthonban

/ Becske Adrienn /
becske.adrienn képe

Egy napsütéses tavaszi délutánon nagy nap köszöntött a Zsoboki Bethesda Gyermekotthon és Szórványközpont apró lakóinak életébe: az otthon épülete mögött átadásra került az immár harmadik alkalommal felújított játszótér. A 23 éve működő intézményben eddig közel 500 gyermek nevelkedett, és használta ki a játszótér nyújtotta szórakozási lehetőségeket.

A park adta kényelmet, és vidámságot nem csak az otthon kis lakói, hanem a településen élő 40 gyermek is élvezheti. Összesen ez közel 100 csemetét jelent. Az otthon megépülését követően a játszótér először a németországi Murr település támogatásával jött létre. Szem előtt tartva, hogy a játékok természetes anyagból készüljenek, minden egyes eleme fából volt megépítve. Sajnos az idő vasfoga nem kímélte a fát, így néhány év elteltével a hollandiai WEZEP Ifjúsági csoport vállalta magára, hogy felújítsa azokat. Az idő múlásával ismét nagy szükség volt az újjáépítésre, melyhez ez alkalommal az intézmény a BGA pályázati lehetőségét vette igénybe. Így a tavasz, és a jó idő beköszöntével a gyermekeknek ismét biztosítva van a kikapcsolódási lehetőség az egész napos tanulás után.

Az eddigi játékok közül felújításra került a csúszda, az egyik hinta, a kis patakon átívelő híd, a homokozó. A játszótér külleméhez igazodva 4 darab, szintén fából készült hulladéktárolóval is gyarapodott az udvar. Tovább bővült még egy négyszemélyes, és egy kétszemélyes hintával, két mászókával, egy libikókával, különböző fából készült játékokkal (vonat, repülő, hajó, hintaló). És hogy az étkezések elfogyasztása mellett a leckeírás is kellemesebb környezetben történjen, elkészült még egy nagy hatszögletű asztal padokkal körülvéve.

A délután folyamán a gyerekek lelkesen segédkeztek a játszótér, és környezete takarításában, dekorálásában. A szalagot az otthon gazdasági vezetője, Ruzsa Erzsébet, és egyik kis lakója, Olteán Melinda vágta át, aki az előző felújítás alkalmával szintén elvégezte ezt a megtisztelő feladatot. S hogy még jobb legyen a hangulat, volt zene, apró édességek, és finom bográcsos is, amit minden résztvevő jó étvággyal fogyasztott el. Ezután a gyerekek nagy lelkesedéssel vették birtokba a területet, és ígéretet tettek rá, hogy nagyon fognak rá vigyázni, hogy minél tovább élvezhessék a szórakozási lehetőséget.

játszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepségjátszótér átadó ünnepség