Jelenlegi hely

Karácsonyváró

Készülődés az ünnepekre a Cserkészotthonban

/ Rákos Ágota /
rakos.agota képe

A 4.sz. Hatvani István Cserkészcsapat kiscserkészei, cserkészei egy vidám délutánt töltöttek együtt a Cserkészotthon melegséget árasztó falai között. A Karácsonyváró foglalkozáson felelevenítettük hagyományainkat, készítettünk mézeskalácsot, méhviaszgyertyát, s sok-sok az ünnepeket idéző kedves ajándékot. A gyermekek szülei kedvességének köszönhetően az asztal, s a pocakok sem maradtak üresen; alma, mézeskalács és pampuska várta a falatozni vágyókat, az otthonhoz vezető úton átfázottak pedig forró teával melegíthették fel magukat.

A délután nem csupán az alkotóvágyé, de az adakozásé is volt. A cserkészcsapat minden évben karácsony előtt gyűjtést szervez a rászoruló családok számára. A felajánlások az idei éveben sem maradtak el, s a rendezvény végére rengeteg adomány gyűlt össze az otthonban. 

 

Készülnek a mézeskalácsokMézes kalács és pampuskaMézesdíszítésA fenyőfára is készülnek a díszekA legkisebbek is ügyeskedtekA nagyobbak is ügyesen készítették el méhviaszgyertyájukatAlkotás közbenGyermekek és felnőttek együtt készítettek ajándékokatMegtelt a CserkészotthonSegítségnyújtás közbenGyertya és büszke készítője, Varga Gábor csapatparancsnokPataky András teát mérDíszkészítésPillanatképAz elkészült gyertya utolsó simításaiAz eslő dísz a fára kerülA második is felkerül a fáraFantázialények is készültekKész mézesekÉrkeznek az adományokAz összegyűlt adományok