Jelenlegi hely

Rahón és Kőrösmezőn ropta a Cuháré

/ Simon Andrea /
simon.andrea képe

2017. március 16-án látogatott el Szegedről a Cuháré Táncműhely és a Tiszavirág Zenekar a Tisza menti kárpátaljai településekre. Rahó és Szeged 1939 óta testvértelepülések. A Tisza tehát összeköti a nemzet gyermekeit.

Délelőtt a Kőrösmezői Magyar Iskolában és Óvodában láthattak egy bemutatót, és ki is próbálhatták a táncot a kicsik és nagyok.

Délután pedig Rahó a kultúrházában láttunk egy mintegy másfél órás műsort, hogy ezután - a táncházban  - mi is megmozgassuk elgémberedett végtagjainkat.

Láthattunk Szatmári táncokat, Vajdaszentiváni forgatóst, verbunkost, Kalotaszegi táncokat, Szalontai táncokat, Erdélyi táncokat, Somogyi üveges táncot, a végén pedig Dél-Alföldi táncokat.

Köszönet a táncosoknak és a zenészeknek, akik előadásukkal méltóképpen zárták Rahón a – 2017. március 12-én kezdődött – 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére rendezett járási megemlékezést. 

Kőrösmezőn táncolt a Cuháré TáncműhelyKőrösmezőn táncolt a Cuháré TáncműhelyKőrösmezőn táncolt a Cuháré TáncműhelyKőrösmezői táncházA szegedi Cuháré fellépése RahónA szegedi Cuháré fellépése RahónForgatósForgatósCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónSeprűtáncCuháré Táncműhely RahónÜveges táncÜveges táncÜveges táncÜveges tánc a Cuháréval, zenél a Tiszavirág ZenekarÜveges táncÜveges tánc a Cuháréval, zenél a Tiszavirág ZenekarMikulyák László rahói esperesplébános köszönetet mond a Cuháré TáncműhelynekMikulyák László rahói esperesplébános köszönetet mond a Cuháré TáncműhelynekCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónCuháré Táncműhely RahónTáncház a rahói színpadon a CuhárévalMi sem maradtunk ki a mozgásbólAmikor már kezdett melegünk lenni... :)Jó volt a hangulatA Tisza összeköt bennünketKicsik és nagyok :)Mikulyák László rahói esperesplébános, a szegedi Cuháré Táncműhely és a Tiszavirág Zenekar