Jelenlegi hely

Tavaszi programok képekben

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe

Április és május hónapokban sem tétlenkedtek a Vukovári Magyarok Egyesületének lelkes tagjai. A város számos programot kínált az érdeklődőknek. A Fő téren rendezték meg a Virágfesztivált, majd lebonyolították az egész település területét igénybe vevő Katolikus Fiatalok Találkozóját, és az egyedülálló Alka lovagi tornát is.

Ez utóbbi esemény különleges alkalomból került megrendezésre Vukováron. Hagyományosan Sinj városában tartják minden év augusztusában az 1715-ös török elleni csatára, és a hős védőkre emlékezve. Azonban idén, a '90-es évek során Vukovárat és környékét érő harcok végett, itt is meghirdették a lovagi tornát.

(A versenyről bővebben: "Az alka szó karikát jelent. A 320 méter hosszú versenypályán a 160. méternél keresztben fölfüggesztve 3 méter 30 centiméter magasságban két koncentrikus kört ábrázoló alkát függesztettek fel. A külső kör átmérője 13 centiméter, a belső kör 3,5 centiméter: a belsőbe kell beletalálnia a vágtató lovon ülő alkárnak három méter hosszú kopjájával. Minden egyes találatot a korabeli mozsárágyú lövése jelzi, és aki a legtöbb találatot szerzi, egy évig – a következő játékokig – viselheti a sinji Alka vitéze címet." Forrás: Lovas Nemzet)

A rendezvényekről a helyi magyarok lángosa sem hiányozhatott.

vukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovár