Jelenlegi hely

Tojásfestés Medgyesen

/ Papp Gyula Attila /
papp.gyula.attila képe

Nagyhét szerdai és csütörtöki napján a medgyesi MADISZ és az RMDSZ szervezésében a Báthory István Általános Iskola diákjai, valamint a medgyesi magyar tagozatos óvodások hagyományos tojásfestésen vettek részt, a Millennium Házat gyerekzsivaj, és méhviasz kellemes illata járta át. A kicsik és nagyok együtt készültek az ünnepre, locsolóverseket tanultak, mintákat rajzoltak, plüss nyuszikkal és bárányokkal játszottak, közösen készítették el a hímes tojásokat.

Az ovisok és az alsó tagozatosok egyaránt kipróbálhatták, hogy kell elkészíteni a hagyományos hímes tojásokat, az erre a célra megrendelt eredeti kesicével, és méhviasszal. Kesicével írták, piros festékbe rakták, a végén pedig meleg kendővel letörölték róluk a gyantát, így csodaszép tojások születtek. A kidíszített tojásokat a gyermekek hazavitték, hogy az ünnepi asztal díszévé váljanak. A gyermekeket, és az érdeklődőket évről évre várják a Millennium-Házban a hagyományos tojásdíszítéssel. A programért külön köszönet az óvónőknek, tanítónőknek, illetve Márton Zsófiának, és Nagy Irénnek, a medgyesi RMDSZ két munkatársának.

Húsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestésHúsvéti tojásfestés