Jelenlegi hely

Bethlen Gábor Alapítvány

Hajdara Tamás (2018)
Hajdara Tamás (2018)
Komáromi Kristóf István (2019)
Komáromi Kristóf István (2019)
Tóth Bence (2022)
Tóth Bence (2022)
Tóth Bence (2023)
Tóth Bence (2023)

Elnök: Szőcs Ildikó

Az Alapítvány célja a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium oktató – nevelő munkájának segítése, valamint a tehetséges diákok és tanárok támogatása.

A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, mint az erdélyi oktatás zászlóshajója, a Bethlen Gábori hagyományokra építve, szilárd keresztény értékeket vallva, a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel, a legmagasabb oktatási és nevelési szinten válaszol korunk kihívásaira.

Az alsó és a felső osztály elvégzése után a gyerekek a középiskolát is tudják itt folytatni, a diákok tizenegyedik osztálytól szakosodnak, ki-ki az általa választott szakmában. Jól felszerelt kabinetekben és laboratóriumokban, tapasztalt, magas szakmai tudással rendelkező tanárok irányításával mélyíthetik el ismereteiket a biológia és kémia, vagy matematika és informatika területén. Az itt szerzett ismeretek jól meghatározott alapját képezik a sikeres életpályájuknak. Szakma elsajátítására is van lehetőség: indul tanító- óvóképző osztály és turisztikai és közélelmezési szakosztály.

A környékbeli gyerekek minél korábbi magyarközösségbe való integrálását az iskola területén működő óvoda segíti.

A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium sajátos kompetenciái: az egyedi tehetséggondozás, valamint a kampusz alapú programjai biztosítják az alsó tagozatos gyerekek társadalmi és nyelvi integrációját és a felső tagozatos diákok gyors fejlődését, így alapozva meg sikeres életpályájukat.