Jelenlegi hely

Bethlen Gábor Alapítvány

Hajdara Tamás (2018)
Hajdara Tamás (2018)
Komáromi Kristóf István (2019)
Komáromi Kristóf István (2019)
Tóth Bence (2022)
Tóth Bence (2022)

Elnök: Szőcs Ildikó

 

Az Alapítvány célja a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium oktató – nevelő munkájának segítése, valamint a tehetséges diákok és tanárok támogatása.

A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, mint az erdélyi oktatás zászlóshajója, a Bethlen Gábori hagyományokra építve, szilárd keresztény értékeket vallva, a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel, a legmagasabb oktatási és nevelési szinten válaszol korunk kihívásaira.

Az alsó és a felső osztály elvégzése után a gyerekek a középiskolát is tudják itt folytatni, a diákok tizenegyedik osztálytól szakosodnak, ki-ki az általa választott szakmában. Jól felszerelt kabinetekben és laboratóriumokban, tapasztalt, magas szakmai tudással rendelkező tanárok irányításával mélyíthetik el ismereteiket a biológia és kémia, vagy matematika és informatika területén. Az itt szerzett ismeretek jól meghatározott alapját képezik a sikeres életpályájuknak. Szakma elsajátítására is van lehetőség: indul tanító- óvóképző osztály és turisztikai és közélelmezési szakosztály.

A környékbeli gyerekek minél korábbi magyarközösségbe való integrálását az iskola területén működő óvoda segíti.

A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium sajátos kompetenciái: az egyedi tehetséggondozás, valamint a kampusz alapú programjai biztosítják az alsó tagozatos gyerekek társadalmi és nyelvi integrációját és a felső tagozatos diákok gyors fejlődését, így alapozva meg sikeres életpályájukat.