Jelenlegi hely

Ethnika Kulturális Alapítvány

Hajdara-Herczeg Hajnalka (2017, 2018)
Hajdara-Herczeg Hajnalka (2017, 2018)
Kádár Kata (2019)
Kádár Kata (2019)
Tóth-Bóna Boglárka (2022)
Tóth-Bóna Boglárka (2022)
Tóth-Bóna Boglárka Luca (2023)
Tóth-Bóna Boglárka Luca (2023)

Elnök: Sipos Ferenc

Az Alapítvány 1998-ban alakult Magyarlapád és környéke népi kultúrájának megmentése, valamint a magyarságtudat erősítése céljából. Az alapítvány vezetője Sipos Ferenc.

Az alapítvány minden évben több sikeres eseménnyel színesíti a Magyarlapádon és a környéken élők mindennapjait. Programjaik középpontjában a magyarságtudat erősítése áll. Az egyik ilyen kiemelendő esemény a Magyarlapádi Népzene és Néptánctábor. Az idei évben több, mint 250 résztvevő sajátíthatta el hagyományainkat kiváló szakemberektől. Már huszonöt éve zajlik minden nyáron a tábor, de a számozás azért eggyel kevesebb, mert a járvány alatti online kiadást nem számolják. 

Az Ethnika Kulturális Alapítványnak köszönhetően 2016 őszén átadták a Magyarlapádi Szórványkollégiumot azzal a céllal, hogy befogadja, otthont biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a település magyar tannyelvű általános iskolájában magyarul kívánnak tanulni.

Minden évben különleges, kizárólag a népi hagyományokra épülő majálist szerveznek a Szórványkollégiumban. A rendezvény minden évben nagy népszerűségnek örvend, hiszen a szervezők több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a hagyományápolás és közösségszervezés terén.