Jelenlegi hely

Rólunk írták

Elsődleges fülek

 • Az öröm benned van!
  2019.05.10 www.hetnap.rs

  Akkora életörömmel és szeretettel vitték színpadra a fiatalok a Szent Ferenc életét bemutató zenés-táncos előadást, hogy a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központból hazafelé bicajozva ez a belőlük áradó boldogság járt a fejemben (most is, amikor ezt a cikket írom). 

  Bővebben

 • Deca iz socijalno ugroženih porodica i bez roditeljskog staranja zajedno za uskršnje praznike
  2019.04.29 www.subotica.com

  Uskršnje praznike dvadesetpetoro dece iz socijalno ugroženih porodica i bez roditeljskog staranja provelo je na salašu "Esperanca" u Horgošu.

  Bővebben

 • A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei léptek fel Szabadkán
  2019.04.26 www.pannonrtv.com
  A Böjte Csaba által vezetett és alapított alapítvány gyermekei léptek fel a Népkörben. A Gyertek gyorsan emberek! című előadást mutatták be. Vajdasági körútra érkezett a Kolostori Kölyökszínház, Újvidék és Szabadka után Horgoson és Magyarkanizsán vendégszerepelnek.
   
 • Gyertek gyorsan, emberek! - a Kolostori Kölyökszínház előadása
  2019.04.26 www.rtv.rs

  ÚJVIDÉK - Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány Kolostori Kölyökszínházának előadását mutatták be csütörtökön az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

  Bővebben

 • Térképen Segesvár - a Duna TV Térkép című műsorában
  2019.04.14 Duna TV

  2019. március 14-én, csütörtökön, a Duna TV erdélyi tudósítói - Magyari Tekla, szerkesztő-riporter és Simó Csaba, operatőr - látogattak el a Petőfi program Segesváron szolgálatot teljesítő ösztöndíjasához, Prosenszki Róberthez. Látogatásuk ideje alatt a középiskolás korosztály szavalóversenye folyt, ami a március 15-i rendezvénysorozatuk hagyományos része. A tudósítást a 2019. április 13-i adásban láthatták a nézők.

  Bővebben

 • Őszinte odaadással végzett feladatok
  2019.04.14 www.hetnap.rs

  Mitru Barbara Aknaszlatinán, az egykori bányászközségben született, ahol a Tisza másik oldalán már Románia, Máramarossziget látható. Kárpátalja legkeletibb magyar tannyelvű iskolájában, a Bolyai János Középiskolában érettségizett, majd az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán—Magyar Oktatási-Tudományos Intézet Matematika Szakán szerzett oklevelet. Jelenleg Vajdaságban, Tiszakálmánfalván tevékenykedik a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasaként.

 • Gondolatok a Prágai Magyar Bálról
  2019.04.10 http://magyarokcsehorszagban.blogspot.com

  A bársonyos forradalmat követő időszakban alakult szervezet, mely céljául tűzte ki a csehországi magyarság egyesületi formában történő összefogását és kulturális programjainak megszervezését, már egy évvel megalakulás után, 1992-ben megrendezte a Prágai Magyar Bált.

  Bővebben

 • Szórványból szórványba
  2019.03.31 www.kiszo.net

  Előző sorozatunkban bemutattuk a Kárpátaljára érkezett Petőfi-ösztöndíjasokat. Most azokat ismerhetik meg, akik innen mentek el más határon túli területre. Vidékünk négy szülöttje arról mesél, hogyan áll helyt a programban. Mitru Barbara rengeteg tapasztalatot gyűjt Petőfi programosként.

  Bővebben

 • Kissé elfáradva, de nemzeti tudatban erősödve
  2019.03.18 http://www.nyugatijelen.com

  Március 15-én, pénteken Balla Géza ópálosi pincészetének udvarán a dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai, kisiratosi és dévai gyermekotthonaiból egybegyűlt közel 200 gyermeket, illetve a környékről megjelent szép számú felnőttet p. Böjte Csaba ferences szerzetes, az Alapítvány elnöke köszöntötte, kitérve március 15-nek a nemzetünk történelmében, az életünkben betöltött szerepére. 

  Bővebben

 • A szórványmagyarság is megünnepelte a szabadságharc évfordulóját
  2019.03.17 www.pannonrtv.com
  „A haza minden előtt” jelszóval tartottak ünnepi megemlékezést a 1848/49-es szabadságharcra szombat este Maradékon. A rendezvényen több szórványtelepülés egyesülete vett részt. Az összefogás fontosságát hangsúlyozták a szórványban való megmaradás érdekében.

Oldalak