Jelenlegi hely

Együtt vártuk a karácsonyt

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe

December 19-én a helyi otthonban találkozott a vukovári magyarság apraja-nagyja. 50-60 ember is kényelmesen elfért a felújított ház belső termeiben. A halászlé és a hölgyek által készített sütemények elfogyasztása után az asszonykórus vezetésével közösen elénekeltük a "Mennyből az angyal" és a "Pásztorok keljünk fel" című dalt, majd eképpen gyújtottuk meg adventi gyertyáinkat:

Az 1. adventi gyertya meggyújtásakor azt énekeltük: „Ég a gyertya, ég, el ne aludjék. A szívünkből a szeretet ki ne aludjék.”

A 2. adventi gyertya meggyújtásakor : „Ég a gyertya, ég, fusson a sötét. A szívünkből a rosszaság kitakarodjék.”

A 3. adventi gyertya meggyújtásakor: „Ég a gyertya, ég, nő a fényesség. Sötét földhöz a fényes ég egyre közelébb.”

A 4. adventi gyertya meggyújtásakor pedig ezt énekeltük: „Ég a gyertya, ég, az adventi négy. Azt hirdeti, azt lobogja, Jézus üdvözlégy.”

A közösség vezetősége a megjelent gyermekek és a tagok unokái számára ajándékcsomaggal is készült. A lurkók nagyon örültek az apróságoknak, a felnőttek pedig kézzel díszített mézeskalácsot kaptak.

Igazán meghitt és szeretetteljes napban volt részük a megjelenteknek, méltó módon vártuk az eljövendő karácsonyi időszakot.

karácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsonykarácsony