Jelenlegi hely

Húsvéti foglalkozások Vukovár-Szerém megyében

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe

Kórógyon, Csákovácon, Vinkovácon és Vukováron is nagy lendülettel készültünk a húsvéti napokra és a tavaszi szünetre. A települések óvodás és kisiskolás gyermekei több alkalmas kézműves foglalkozáson vettek részt.

Papírból hajtogatható és színezhető nyulakkal, csibékkel, majd képeslapok készítésével foglalkoztunk. Lufi alapú papírmaséból tyúkot kreáltunk. Majd pompom technikát alapul véve nyuszit, csibéket, bárányokat alkottunk. Kórógyon emellett megismerkedtünk a dekupázs ragasztóval és a szalvétatechnikával, így gyönyörű tojásokat készíthettünk a falu lakóinak ajándékba. A gyerekek emellett kis kosárkákat is összeállíthattak a saját tojásaiknak. Vukováron a hatalmas papírmasé tyúkok, és a pompom állatkák mellett papírguriga alapú nyulakat is festettünk, ragasztottunk.

A képek az alkalmak során születtek. Sajnos kissé megcsúszva kerültek feltölthető állapotba, azonban tükrözik a gyermekek ügyességét, lelkesedését, és az ünnepre való méltó felkészülést is.

Húsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás KórógyonHúsvéti foglalkozás VukováronHúsvéti foglalkozás VukováronHúsvéti foglalkozás VinkováconHúsvéti foglalkozás VinkováconHúsvéti foglalkozás Vinkovácon