Jelenlegi hely

Központi 1956-os megemlékezés Eszéken

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe

Magyarország Eszéki Főkonzulátusa az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi programsorozatot. Az események előtt tisztelegve először lobogott a forradalmi lyukas zászló Eszék főterén. A forradalom menekültjeinek ideiglenes szállásául szolgált Hermann Paulina-villánál koszorúzással emlékeztek meg, majd az ünnepi műsor az eszéki Horvát Nemzeti Színházban folytatódott.

Az eseményen megjelent Bethlen János magyar televíziós műsorvezető, aki 1956-tal kapcsolatos személyes élményét osztotta meg a közönséggel. Majd De Blasio Antonio Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adott át Jakumetović Rozáliának, a Vukovári Magyarok Egyesülete elnökének. Végül Andócsi János történelemtanár beszélgetett Tripolszki Mártával és Micheli Józseffel, akik 56-os élményeikről meséltek a közönségnek.

Az estet a Pannon Filharmonikusok ünnepi koncertje zárta, akik az ’56-os Emlékbizottság által rendezett ünnepi hangversenysorozat részeként léptek fel Eszéken.

eszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszékeszék