Jelenlegi hely

Vinkováci magyarokkal derítettük fel Drávaszög szépségeit

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe

A Vinkováci Magyar Kultúregyesület április elején egynapos drávaszögi körúton vett részt. Meglátogatták Baranya megye gyönyörű kirándulóhelyeit, a Kopácsi rét természetvédelmi terület nevezetességeit, a karancsi magyar Szabó Pincészetet, a csúzai Asztalos Dániel fazekasműhelyét valamint a szerb határ menti csodálatos fekvésű Kiskőszeg település magaslatait.

A vinkováci magyarok közösségének vezetőjétől, Turić Julijától megtudtam, hogy e lelkes magyar csoport eddig még nem vett részt hasonló túrán. Így nagy lendülettel, kedvvel készülődtünk erre az útra. "Nem is vagyunk tisztában vele, hogy milyen sok szép látnivaló van a közelünkben is. Így azt gondoltuk, először ezeket a helyeket kell megismernünk. A programot úgy állítottuk össze, hogy mindenki számára érdekes legyen."-mondta Turić Julija.

A megtett kirándulás okot ad arra, hogy ezeket a gyönyörű, magyar történelmi múlttal is rendelkező látnivalókat részletesebben bemutassam.

Részletes ismertetés ITT.

vinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovácvinkovác