Jelenlegi hely

Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának az éves konferenciája Érsekújváron

/ Baranyai Kinga Anna /
baranyai.kinga.anna képe
A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala november 11-12-én tartotta az éves konferenciáját Érsekújváron. A kétnapos rendezvény első napja két szekcióra oszlott, egyik az oktatásüggyel foglalkozott, míg a másikon a pályázási lehetőségekről volt szó.
Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Szlovákiai Magyarok Kerekasztala

Az oktatási panel előadásainak a célja az volt, hogy beszélgetésekkel serkentsék a közgondolkodást az iskolaügy területén. Előadott Setényi János a „jó iskoláról”, Orosz Ildikó a kárpátaljai oktatási rendszerről, Fodor Attila az újabb oktatási reform lehetőségeiről és Öllös László a szélsőségességről beszélt.

A gazdasági panel összegezte a civil szervezetek részére a forrásteremtési lehetőségeket. Hakszer Richárd az Uniós támogatásokról, Pogány Erzsébet a Szövetség a Közös célokért képzéseiről, Varga György a Visegrádi Alapról, Pappné Popovics Judit a Bethlen Gábor Alapról és Rigó Konrád a szlovákiai Kisebbségi Kulturális Alapról adott elő.

A szombati napon a Kerekasztal összegezte eddigi tevékenységét és egy kerekasztal beszélgetésre került sor, ahol a civil szféra közéleti szerepvállalását vitatták meg a résztvevők.

Idézet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala IX., érsekújvári konferenciájának záródokumentumából: 

„…A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala fontosnak tartja a párbeszéd alapú politizálást és üdvözli az erre irányuló törekvéseket….”