Jelenlegi hely

22. Munkácsi zenei tábor

Amatőr játékosok komoly zenéje

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe
2019 augusztusában 8 év szünet után, 22. alkalommal gyűltek össze fiatal énekes és hangszeres zenészek Munkácson. Az egyhetes tábor résztvevői intenzív, élményekkel teli próbákkal készültek fel a táborzáró előadásokra.
Próba a kollégiumbanKoncert BeregszentmiklósonKoncert BeregszentmiklósonGemba hegyi túra

A fellépéseken énekes és zenekari darabok váltották egymást, így az egybegyűltek hallhattak részleteket Eszterházy Pál Harmonia Caelestiséből, felcsendült Antonio Vivaldi G-dúr concertoja és énekeltünk további liturgikus témájú kórusműveket Rameau, Mendelssohn, Roselli és De Victoria műveiből. A pénteki hangverseny a romantikus beregszentmiklósi reneszánsz várban volt, szombaton pedig a kiváló akusztikájú Munkácsi Szent Márton székesegyházban léptek fel a tábor résztvevői.

A templomi koncertről itt hallgatható meg két részlet: https://www.youtube.com/watch?v=moFv7jVo-iA

A szakmai munka mellett feltöltődésre is volt alkalom: vasárnap a Sipot vízesés zúgóiban, majd a libegőről, illetve a Gemba hegyről elénk táruló, megérdemelt kilátásban gyönyörködhettünk.

A programot a Bethlen Gábor Alap támogatta, amelynek köszönhetően többek közt az egykori osztálytermi szállást kollégiumi válthatta fel.

A legrégebbi múltú kárpátaljai nyári tehetséggondozó és szakmai tábort 1990-ben találta ki és indította el Kesselyák Gergely (Budapest), Popovics Béla (Munkács) és Kiss Edit (Hajdúdorog).  Az első nagy sikerén felbuzdulva a következő húsz évben mindig megszervezték a tábort, és mindig nagy sikerű koncertekkel zárult.

A tábor története és egyéb érdekességek annak honlapján tekinthetők meg: https://mzt1990.webnode.hu