Jelenlegi hely

25 év szolgálata

/ Ottucsák Melinda Anikó /
ottucsak.melinda képe
Molnár Irma, református lelkész 2016. február 28-án tartotta szolgálati idejének utolsó istentiszteletét Zsobokon. A tiszteletesasszony 25 év kitartó szolgálat után búcsúzott a zsoboki gyülekezettől.

2016. február 28-án 11 órai kezdettel Zsobok lakossága összegyűlt, hogy meghallgassa Molnár Irma tiszteletesasszony prédikációját, aki 2016. március 1-től vonul nyugdíjba.

Az 1991 óta Zsobokon szolgálatot teljesítő lelkésznő a 25 év alatt számos változást indított el, hozott létre és valósított meg a falu életében: Bethesda Gyermekotthon, Malom-és Pékség, Általános Iskola és Óvoda, tehenészet, tejfeldolgozó, kertészet - mind-mind az ő lelkészsége alatt újultak meg és épültek fel, munkát és megélhetést biztosítva a falu lakosainak.

A lelkésznő a prédikációban elhívását Pál apostol athéni és korinthusi elhívásaihoz kapcsolta, hiszen mindkettőjük feladata a megfeszített Krisztus hírdetése volt. A sokszor szembetűnő párhuzam hallgatása közben érezték a templomban ülő gyülekezeti tagok igazán, hogy lezárult életük egy meghatározó szakasza. Elköszönni és emlékezni nehéz könnyek és meghatottság nélkül. Molnár Irma búcsúbeszédében hálát adott Istennek az erőért és a megvalósított munkéárt.

Ezt követően a lelkésznő férje, Molnár János köszöntötte a zsobokiakat. Útravalóul három igét hagyott rájuk, valamint reményét fejezte ki, hogy vendégként még visszatérnek Zsobokra családjukkal.

A gyülekezet részéről Gál-Máté István, gyülekezeti képviselő búcsúzott, méltatva a tiszteletesasszony és családja munkáját Zsobok életében. Végezetül a gazdasági egység vezetője, Gál Jankó Csaba méltatta a tiszteletesasszony 25 éves tevékenységét.

Az istentiszteletet követően szeretetvendégségen, valamint közös ünnepi ebéden folytatódott a beszélgetés és az emlékezés. Zsobok 25 éves történetéből két kisfilmet és számos fényképet veítettek le.

Az ebéd alkalmával elhangzott búcsúzás még inkább megerősítette a zsobokiakat: lezárult egy jelentőségteljes, meghatározó korszak az életükben, melyet Molnár Irma tiszteletesasszony szolgálata jelentett Zsobokon.