Jelenlegi hely

34 óra foci Beregszászon

2019 perc az egészségért, a közösségért

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe
A hasonló nevű tavalyi, 800 főt megmozgató rendezvény sikerén felbuzdulva idén október harmadik hétvégéjén rendezték meg a „2019 perc az egészségért, a közösségért” nevű sporteseményt. 34 órán keresztül folyamatosan ment a foci, aki pedig épp nem volt a pályán, az lézerharc, virtuális foci, társasjátékszoba, mozi szoba és méta közül választhatott. Este karaoke-val egészült ki a program.
2019perc foci - csoportkép2019perc foci - kezdőrúgásKiegyenlített kötélhúzás - őrsvezető és őrstagokMeccs közben

Reggel közös megnyitóval indították a napot, majd a verseny legfiatalabb résztvevője elvégezte a kezdőrúgást. A szombat délelőtt a cserkészeké volt a pálya, akik Kárpátalja számos pontjáról érkeztek, éjszaka pedig a beregszásziak, illetve az idősebbek mutathatták meg tudásukat. Voltak olyan cserkészek, akik félénken álltak pályára, mert szinte sosem fociztak, a meccs után azonban valamennyien felfokozott izgalommal kérdezték, hogy szabad-e még egyet játszani!

Vadrózsa őrs vs. Levendula-Pitypang őrs

A mérkőzések sorát a parádés szervezői játszma zárta, amelyben a cserkészcsapat tagjai és a konzulátus dolgozói játszottak. Bár a záráson sok csapat már nem volt jelen, több kategóriában is hirdettek a szervezők eredményt. Díjazták többek közt a leglelkesebb csapatot, a legfiatalabb és a legidősebb játékosokat is. Ez nem holmi rekordkísérlet volt, hanem igazi élmény. Fiúk és lányok, kicsik és nagyok, gyakorlottak és "botlábúak" is pályára léptek.

A megnyitó pillanatai

A Beregszászi 4. sz. Bendász István cserkészcsapat, Magyarország Beregszászi Konzulátusa és a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség közös rendezvényén idén közel 600 résztvevő bizonyította: a mozgás élmény. Mégpedig közösségben az igazi.

Az ősz örömei

A focin kívül lehetőség nyílt rég látott ismerősökkel való találkozásra, vattacukrozásra, az ősz örömeinek élvezésére is. Az iskola udvarán igen népszerű volt a kötélhúzás is; volt hogy az őrsvezető állt ki „fiaival” szemben, azok nagy örömére és elismerésére. Sokan egyszerűen focis készségeiket fejlesztették, nekik szólt a célba rúgó verseny. A lézerharc pálya is igen népszerű volt. Mindenki számos élménnyel, valamint egy szép pólóval térhetett haza.

A helyszín a beregszászi 4. sz. Kossuth Lajos Középiskola volt, a fő támogató pedig a Bethlen Gábor Alap.

Fényképek az esemény facebook oldalán: https://www.facebook.com/pg/bicscs/photos/?tab=album&album_id=2099038220160355

Videó a korábbi rendezvényről: https://www.youtube.com/watch?v=FSeVNRaxJYM