Jelenlegi hely

Aktív magyar nyugdíjasok Aradon

/ Czencz Éva /
czencz.eva képe
Aradon 1990 óta működik magyar nyugdíjas klub, ahol hetente összejönnek a klubtagok egy jó kis beszélgetésre és játékra.
Rabló römit játszanak az aradi nyugdíjasokNyugdíjas klub Aradon

Habár változó létszámban, de minden kedden találkoznak az aradi magyar nyugdíjasok az aradi RMDSZ székház egyik emeleti szobájában. Sokszor van egy-egy ünnepelt névnapos vagy szülinapos, aki megvendégeli a csapatot süteménnyel, üdítővel.

Leginkább magyar kártyával játszanak, és römiznek egy-egy kis asztalnál 3-4 fős csapatokban. Kellemes hangulat mellett repül el ez a pár órácska, amit néha magyar muzsikaszó kísér. Hölgyek és urak egyaránt jelen vannak, de természetesen a nők aránya magasabb.

Néha szervezett kirándulásokon is részt vesznek, mint például legutoljára Nagyszalontára és Nagyváradra látogathattak el az Arad megyei RMDSZ Nőszervezete és a Pro Pir Kult Egyesület támogatásával. Nagyszalontán megtekintették a Csonka tornyot és a Kossuth-szobrot, Nagyváradon a római katolikus püspöki palotát és a Szent László Múzeumot.

A kirándulás csúcspontjaként este a Szigligeti Ede színházban a nagysikerű Csárdáskirálynő című operettet láthatták. Mindenki élményekkel telve tért vissza Aradra.