Jelenlegi hely

Anyák napi családi rendezvény a zselízi alapiskolában

/ Tuba Adrián /
tuba.adrian képe
A zselízi alapiskola 2023. május 7-ére szervezte meg anyák napi családi rendezvényét. Kora délután kellemes nyár eleji idő várta a színes programokat magába foglaló alkalomra érkező gyermekeket, anyukákat, nagymamákat, és családi hozzátartozókat.

“A tavalyi sikeres kezdeményezésünkön felbátorodva a megszokott ünnepi műsor helyett idén is anyák napi családi napot szerveztünk az alapiskola udvarán. Csodálatos pedagógusaink vannak, akik nyitottak az újra, a változásokra, akik mindig keresik a kihívásokat, a más utakat. Fontosnak tartottuk az ünnepnapot kicsit közvetlenebb, fesztelenebb játékos együttlétté varázsolni, és olyan szabadtéri tevékenységeket szerveztünk, amelyek segítségével az anya-gyermek kapcsolat került előtérbe”

– tájékoztatott az oktatási intézmény igazgatóhelyettese, Sokol Zsuzsa.

Amint azt részletezte, a tánc szakkörös tanulók megnyitó tánca, és a lekéri Nosztalgia Csoport tavaszi hangulatú zenés koncertje után a májusfaállítás csaknem elfeledett szép hagyományát kívánták feleleveníteni. Miután a szalagokkal feldíszített májusfa a helyére került, ügyességi játékok, kézműves tevékenységek, és mozgásos programok következtek, amelyeket a gyerekek az anyukákkal együtt valósítottak meg. Az érdeklődők az iskola tornatermébe is beülhettek, ahol a III.B osztályos tanulók a "Rosszcsont Peti" című mese előadásukat adták elő. A résztvevők a csemege sátorban óriáspalacsintát, és gyümölcslimonádét fogyaszthattak.

A rendezvény sikerességéhez a pedagógusok ötletei, és fáradhatatlan munkája, valamint a szülők, és az önkéntesek lelkes segédkezése mellett nagyban hozzájárult a Csemadok helyi szervezete, és a Rákóczi Szövetség támogatása”

– tette hozzá Sokol Zsuzsa.