Jelenlegi hely

Az első Mikulásfutás Zsobokon

/ Bársony Kata /
barsony.kata képe
Decemberben sor került az első zsoboki Mikulásfutásra. A résztvevők nem voltak túl sokan, ám annál nagyobb volt a lelkesedésük.
Mikulás futásMikulás futásMikulás futásMikulás futás

A versenyzők különböző korosztályokban, különböző távokon indultak el - az óvodások rövidtávon, a kisiskolások középtávon, a legnagyobbak, a felnőttek és a buli futók pedig hosszútávon. A buli távon a versenyzők biciklivel, görkorcsolyával vagy gyerekkel a nyakukban indultak, a leglelkesebbek pedig egyszerűen újra lefutották a távot. A hangulat remek volt, mindenki hangosan kiabálva biztatta a futókat, és nem egy ember okozott meglepetést gyorsaságával vagy éppen kitartásával. Szükség is volt kitartásra, ugyanis a megszokott táv a csípős, téli levegőn jóval nehezebb volt, mint amire a futók számítottak. A verseny végén eredményhirdetés következett, ami alatt a versenyzők nagy szeretettel készített fánkot, pogácsát falatoztak és meleg citromos teát szürcsölhettek hozzá.
A futásnak jótékony célja is volt. Bárki adományozhatott, aki szeretett volna, a felnőtteknek pedig jelképes összegű nevezési díjat kellett fizetniük. A befolyt összeget Noelnek ajánlottuk fel. Ezúton is köszönjük az adományokat mindenkinek, aki tiszta szívvel gondolt egy beteg kisfiúra.