Jelenlegi hely

Bécsi magyarok a 35. Táncháztalálkozón Budapesten - 2016

/ Keller Rita /
keller.rita képe
Közel 3000 résztvevővel és közreműködővel került megrendezésre 2016. április 1. és 3. között a 35. Magyar Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár Budapesten, a Papp László Sportarénában.
Bécsi magyarok a 35. Táncháztalálkozón Budapesten - 201635. Táncháztalálkozó Budapesten 35. Táncháztalálkozó Budapesten

A Bécsi Magyar Kultúregyesület Délibáb- és a szintén Bécsben működő Napraforgók Néptáncegyüttes 2016. április 2-án, a Tànchàztalàlkozò keretein belül fel is léphetett Budapesten. A Táncház Egyesület és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület összefogásának köszönhetően az 5. alkalommal megrendezett „Minden magyarok tánca”rendezvényen léphetett újra színpadra a két bécsi magyar néptánccsoport is, akik számára igazán nagy megtiszteltetés, hogy mint minden évben, idén is részesei lehettek ennek a felemelő eseménynek. Közel 100 másik, különböző országokból, köztük Szlovákiából, Németországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Dél-Amerikából, Franciaországból, Erdélyből érkező magyar táncosok között táncolhattak. A határokon kívül élő magyar néptáncosok délután kettőkor a küzdőtéri nagyszínpadon felvidéki és kalotaszegi táncokat előadva mutathatták meg tudásukat és köszönhették meg a szervezőknek a lehetőséget, a program idei házigazdáinak, Kádár Ignácnak és feleségének Nagypál Anettnek a segítséget, illetve a lelkes közönségének a figyelmet. A két egyesület táncosai szeretettel gondolnak vissza erre a szép hétvégére, s izgatottan várják a jövő évi “Minden Magyarok Tánca”-t.

A bécsiek mellett a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület is indított buszt az idei rendezvényre. A burgenlandi magyarok ugyan nem léptek fel, de nagyon sok őrvidéki táncost, fiatalokat és gyerekek hoztak magukkal erre a hétvégére Budapestre.