Jelenlegi hely

„Betáncoltak” a felnőttlétbe a Bethlen Gábor Kollégium végzősei

/ Tóth Bence /
toth.bence2023 képe
A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium tanévének az egyik legkiemelkedőbb eseménye a végzősök maturandus bálja, a Bethlen Bál.
Bethlen Gábor Bál Tóth Bence és Tóth-Bóna Boglárka LucaBethlen Gábor BálBethlen Gábor BálBethlen Gábor Bál

A tanév egyik legkiemelkedőbb eseményére került sor szombaton a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban. A tanári kar, a szülők és a helyi közösség jelképesen befogadta soraiba a kollégium végzős diákjait. A beavatás a hagyományos Bethlen-bál keretében zajlott, amelynek a város egyik ismert elegáns étterme adott otthont immár sokadik alkalommal, és amely ismét zsúfolásig megtelt a felnőtt gyermekeiket ünneplő szülőkkel, tanárokkal, rokonokkal.

A maturandusok bevonulása után több nagyenyed város vagy fehér megye életében fontos személyiség szólította meg a végzősöket. Végül Szőcs Ildikó igazgatónő köszönte meg a diákoknak, hogy a kollégiumot választották és arra buzdította őket, hogy a továbbiakban, akárcsak a kollégiumban, a megszerzett tudást érzéssel, hittel, reménnyel és szeretettel párosítsák.

A köszöntések után a diákok társasági táncokat mutattak be, amelyet Tóth-Bóna Boglárka Luca és Tóth Bence Petőfi-programos ösztöndíjasok tanítottak be és koreografáltak. Ezt követően a diákok megnyitották a bált, és kezedét vette a hajnalig tartó mulatság, amelynek fő célja befogadni a fiatalokat a felnőttek közösségébe, megtanítani őket civilizált módon ünnepelni és mulatni.