Jelenlegi hely

Farsangi Bál Abrudbányán

/ Csőke Krisztina /
csoke.krisztina képe
Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került a már hagyományosnak számító Farsangi Bál az Abrudbányai és Verespataki Magyar Kulturális Egyesület szervezésében.
Az estet a kolozsvári Flautino együttes előadása nyitottaKreatív jelmezekben nem volt hiányTéltemetésHajnalig tartott a tánc

A farsangi mulatságra február 18-án került sor, ami remek lehetőséget teremtett rá, hogy a helyiek a nagyböjtöt megelőző időszakban még egy nagyobb közös táncos esten vegyenek részt együtt. A bál ugyanis nemcsak az abrudbányai magyarok körében népszerű esemény, a rendezvényre a helyi románok is szívesen ellátogatnak – számomra különösen nagy öröm volt látni, hogy a többségi társadalom ilyen érdeklődően áll a kicsiny magyar közösség programjához.  Ez a vendégek számán is látszott – bár évről évre megtelik a helyszín, a 2017-es évben különösen sokan voltak kíváncsiak a Farsangi Bálra, mintegy 240 résztvevő tette tiszteletét a bál helyszínéül szolgáló panzióban. Ugyancsak a vendégek közt üdvözölhettük más városok magyarjait is, valamint Magyarország Főkonzulátusának képviseletében Csige Sándor konzul is ellátogatott a bálra Kolozsvárról.

Nem véletlen, hogy ilyen közkedvelt eseményről van szó, a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy minden korosztály jól szórakozzon az est folyamán. A gyerekek és a vállalkozó szellemű felnőttek jelmezverseny keretében mutathatták meg, milyen ötletesen tudnak beöltözni - a nagy gonddal elkészített kosztümök közül igazán nehéz dolog volt a legszebbeket kiválasztani! Annak sem kellett búsulnia, aki végül nem nyert, mivel a bál folyamán tombolasorsolást is tartottak, ahol mindenki bízhatott benne, hogy mellé szegül a szerencse.

 A zenére sem lehetett panasz: az estet a Flautino kolozsvári kamarazenei együttes előadása nyitotta, akik színes csokorral készültek: felcsendültek többek között Vivaldi, Farkas Ferenc vagy Bartók Béla szerzeményei is. A színvonalas komolyzenei koncert után a későbbiekben a táncolni vágyó fiataloknak és időseknek is jutott talpalávaló, a táncparkett hajnalig ki sem ürült.