Jelenlegi hely

Festménykiállítás Bécsben

/ Bedőcs Krisztina /
bedocs.krisztina képe
2015. október 14-én alkalmam volt megtekinteni a magyar származású Mag. art Jancsek Adrien kiállításának megnyitóját, ahol csodálatos képekkel kápráztatta el a közönségét.

A művésznővel beszélgetve kiderült, hogy nem ő az egyetlen a családjából, akit művészi vénával áldott meg a természet – édesapja, Jancsek Antal ágáról ő már a negyedik generáció, aki csak a művészetből, festészetből él, ami manapság már ritkaságszámba megy.

A festőnő Budapesten született, és a középiskolát is itt végezte. Ezután került Bécsbe, itt került be a Képzőművészeti Akadémiára. 1983-ban diplomázott, és azóta Bécsben él. Különböző tanulmányutak során megjárta a világot: Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Svájcban és az Amerikai Egyesült Államokban keresett újabb és újabb témákat a festészetéhez.

„A munkáimban az emberek szeretete és romantikus tájak kerülnek vászonra. Azt szeretném elérni, hogy akik a képeimet nézegeti, egy pár pillanatra átkerüljenek ebbe a másik világba.” – mondja a művésznő.

„Nem könnyű manapság művészként megélni, de ha lenne egy állandó munkám, kevesebbet tudnék a saját festészetemmel foglalkozni. Sok művész kollega viszont inkább – a kiszámíthatóbb élet reményében – tanári állást is vállalnak. Én ezt sosem akartam, és valahogy átvészeltem a nehezebb időszakokat is.”

Adrien jelenleg Bécs és Hollandia között ingázik – Hollandiában portrékat készít. Kiállítása a bécsi Hauptbahnhof-on a „Raum der Stille” nevű teremben október 31-ig megtekinthető.