Jelenlegi hely

Fiumei 17. Megyei Nemzetiségi Festészeti Alkotótábor

/ Németh Sára /
nemeth.sara képe
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) Tengermelléki-Fennsíki Megyei Egyesülete idén is megrendezte nemzetiségi festészeti táborát immáron 17. alkalommal. Az ott készült alkotásokat hétfőn egy kiállítás keretében mutatták be az érdeklődőknek.
festokorcsoport-festokkint-festok

A nemzetiségi festőtábor nagy hagyománnyal rendelkezik, hiszen idén már a tizenhetedik alkalommal került megrendezésre. A városban élő nemzeti közösségek mellett az egyesület magyar alkotóit tömörítő festőszakkör tagjai is részt vettek a programban, valamint a spliti székhelyű HMDK alapszervezet egyik tagja is csatlakozott hozzájuk, hogy együtt alkothassanak a rendezvény keretein belül.

A festőszakkör az egyesület egyik legaktívabb szekciója, tagjai rendszeresen összegyűlnek, hogy közösen alkossanak. A tagok által készített művek nemcsak az egyesület székházát díszítik, hanem több ízben kiállítás formájában is bemutatták őket. Az alkotások témája igen változatos, és a használt technikák tekintetében is széles palettával rendelkeznek.

A hétvégén megrendezett festőtábor témája is szabadon választott volt, lehetőséget adva a résztvevőknek, hogy kreativitásukat szabadon kibontakoztassák. Az ott készült alkotásokat hétfőn egy kiállítás keretében mutatták be a nagyközönségnek, tovább erősítve ezzel a közösségek közötti kulturális kapcsolatokat és együttműködést.