Jelenlegi hely

Gyermekszakácsok és gyermekpincérek

/ Ottucsák Melinda Anikó /
ottucsak.melinda képe
A zsoboki Bethesda Gyermekotthonban a gyerekek advent harmadik hetére egy különleges projekttel készültek. Egy vacsora erejéig átvették a konyha üzemeltetését, és háromfogásos vacsorát tálaltak a nevelőknek és az otthon dolgozóinak.

2015. december 15-én, kedden délután felbolydult az élet a zsoboki gyermekotthonban: az 1-4. osztályosok dekorációt készítettek, ültető kártyákat hajtogattak, az 5-8. osztályos tanulók pedig a konyhában főztek és az étkezőben rendezkedtek. A nagy sürgés-forgás apropója az volt, hogy a diákok este 7 órakor saját maguk által készített három fogásos, éttermi vacsorát készültek felszolgálni a dolgozóknak.

Előző este elkészítették a desszertet, majd délután szoros menetrendet követve megfőzték a levest és a főételt. A pontos kivitelezéshez segítségük is volt: Ottucsák Zoltán, konyhafőnök és Bocs Viktória, tapasztalt felszolgáló segítségével üzemeltették az éttermet. Az étteremben menedzserek is dolgoztak: feladatuk volt a vendégek fogadása, a vendéglista és a ruhatár kezelése.

Az este jó hangulatban telt, és a 6 gyermekpincér nagyon jól teljesített: 90 perc alatt felszolgálták a három fogást a 70 fős éttermi vendégseregnek, majd utána a 17 fős személyzet étkezését is lebonyolították.

A kezdeményezés a gyerekektől érkezett, akik karácsony előtt szerettek volna kedveskedni a felnőtteknek. A konyhai eszközök és kellékek egy részét már a korábbi pályaorientációs, háztartási ismeretek foglalkozások során megismerték, melyet a Bethlen Gábor Alap támogatott.

Az este nagyon jó hangulatban telt, és a diákok igazán minőségi és finom ételt tettek az asztalokra. Ezeket pedig a későbbiekben is könnyedén el tudják majd készíteni.