Jelenlegi hely

Házasság Hete Halmágyon

/ Jankovszki Réka /
jankovszki.reka képe
„Állandó megújulásban” - emelte ki a Halmágyi Egyházközség lelkésznője a Házasság hete programsorozat idei évi jelmondatát a házaspároknak a vasárnapi istentisztelet alkalmával.
Házasság HeteHázasság HeteHázasság Hete

A több mint két évtizede Angliából elinduló kezdeményezésnek legfőbb célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a házasság, és a család fontosságára. A Halmágyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség az idei évben különböző programokkal színesítette a kezdeményezést. A héten megrendezésre kerülő filmvetítés alkalmával a Szerelempróba (Fireproof) című filmet tekinthették meg a résztvevők, amely minden korosztály számára nyitott alkalom volt. A film egy házasságban jelentkező problémák, nehézségek megoldásait tárja fel, az Istenhit, szeretet és elköteleződés fontosságára irányítva a figyelmet.

A programsorozat következő alkalma a házaspárok megáldása volt a vasárnapi istentiszteleten. A házaspárok külön-külön, személyre szóló igei áldásban részesültek. Útravalóul egy-egy házassági áldást tartalmazó emléklappal, az áldásként elhangzott igeszakaszokkal, valamint makraméból készült pohár alátétekkel térhettek haza. Megható volt látni a 20, 30, vagy akár 40, 50 éve tartó szövetségek kifejező örömét, amelynek megáldása úgy gondolom egy mérföldkő az ő életükben.

„Tedd házaséletüket példává a felnövő nemzedékek számára.” (részlet a házassági áldás című emléklapról)