Jelenlegi hely

III. Görögkatolikus Ifjúsági Fesztivál Tiszacsomán

/ Simoncsics Nóra /
simoncsics.s.nora képe
A Hagyományőrző Szent István-napi GörFeszt idén a megszentelt élet jegyében telt. A Tiszacsomai Honfoglalási Emlékparkban tartott programra a Beregszászi Esperesi Kerület egyházközségeiből érkeztek a fiatalok augusztus 22-én – köztük a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceumban tevékenykedő Gelei Botond PSP ösztöndíjas is, akivel itt találkoztunk először kiutazásunk óta.
Kacsur András színművész ünnepi gondolataiGelei Botond ösztöndíjas a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum diákjaival érkezett TiszacsomáraA szervezők főztje mindenkinek ízlettA legkisebbek sem riadtak meg az íj használatától

Az idei rendezvény a megszentelt élet jegyében telt: vecsernyével (esti, délutáni istentisztelet, zsolozsmázás - a szerk.) kezdődött a helyi görögkatolikus templomban, ahol Demkó Ferenc, a Beregszászi Esperesi Kerület esperese megáldotta az idei új kenyereket, majd Kacsur András, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színésze osztotta meg gondolatait a fiatalokkal. Államalapító királyunk mellszobrának koszorúzása után kezdődött a közös ünnepség kötetlenebb része.

 

A közös estebéd mellett számos ingyenes programon vehettek részt az érdeklődők: a gyerekek különösen élvezték az íjászkodást és a népi játékokat az Együtt Kárpátaljáért közösségtámogató misszió önkéntes cserkészeinek a vezetésével. A civil sátrakban kézműves foglalkozások, a színpadon pedig koncertek és előadások várták a fiatalságot. 

A délután folyamán felléptek a Gável testvérek, András és Gellért, akik keresztény könnyűzenét adtak elő. Az ének iskolája című televíziós tehetségkutató tavalyi kárpátaljai döntőse, Sztojka Vanessza is hozott néhány dalt hazai közönségének, sőt Palojtay Márta, a Család és Élet Egyesület munkatársának előadását is meghallgathatták a gyerekek. A III. Görfeszt a Sodró együttes táncházával ért véget.


 

Egy kis ízelítő a Fesztivál hangulatából (videó)