Jelenlegi hely

Iskolakezdés Olthévízen

/ Bokor Csongor /
bokor.csongor képe
Szeptember 14-én, hétfőn országszerte becsengettek az iskolákba. Az olthévízi kétnyelvű általános iskola önálló magyar tantestülete 10 órától tartotta meg az évnyitó ünnepséget, a volt Haller-udvarházban működő iskola előtt, ahol korábban sok jeles történelmi személyiség lakott, többek között Árva Bethlen Kata is.
Református templom torony és az iskola magyar nyelvű alsó tagozatának épületeÜnneplő tömeg a Haller-udvarház épülete előttAz óvodától búcsúzó kisiskolások műsora.Az tanévnyitó végén, az iskolások szépen, rendezetten elindultak elfoglalni osztálytermeiket.

Az idei tanévet 66 magyar diák kezdte meg Olthévízen. 

Az eseményt Aszalos István aligazgató, a magyar tagozat igazgatója nyitotta meg ünnepi beszédével. Az igazgató úr tájékoztatta az egybegyűlteket arról az örömhírről, hogy az előzetes híresztelések ellenére, ebben az évben is sikerült a korábbi beiskolázási terv szerint kezdeni a tanévet. Ez azt jelenti, hogy a felső tagozaton mind a négy osztály továbbra is önállóan működik.

Sylvester Aba, olthévizi református lelkész áldása után elbúcsúztak az óvodától az friss előkészítő osztályosok. Nagy Enikő óvónő bekísérte az öt kisiskolást az épületbe, és rábízta további nevelésüket Sultănescu Emőke tanítónőre.