Jelenlegi hely

Iskolára hangolva

/ Bankó Anna /
banko.anna képe
„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.” (dr. Szent - Györgyi Albert)
munkákgyerekekmunka:)élmények

Fő tevékenységem közé tartozik, a Csicsókeresztúri Szent Anna ház és a Vicei Szent István ház gyermekei részére programok szervezése, a magyar nyelv gyakorlása, a nyelvtanulás segítése.

Az iskolai év végén a gyermekek lehetőségük szerint hazamentek a családjukhoz, de vannak, akik itt töltik a nyarat, így megérkezésemkor találkoztam a két ház azon lakóival, akik maradtak, ők a Vicei Szent István Gyermekotthonban töltötték a nyári szünetet.

A tanítás szeptember 12-én hétfőn kezdődik, így alkalmunk nyílt arra, hogy játékos és kötetlen feladatok segítségével ismerkedjünk meg, s emellett az iskolára is „készüljünk”. Különböző társasjátékokkal, ismerkedős drámajátékokkal tettük színesebbé a nyári szünetből még hátralevő napokat.

Kicsik és nagyok egyaránt szívesen vettek részt a foglalkozásokon. A gyerekek órarendet, ceruzatartót készítettek, nyári élményeket elevenítettek fel rajzolva.

A már írni tudókkal gyakoroltuk a magyar nyelvet, a magyar helyesírást, s írásban készítettek élménybeszámolót. Aki akarta, szóban is megoszthatta a többiekkel, melyek voltak az idei nyár legemlékezetesebb órái, napjai. Sokat beszélgettünk az iskolai dolgokról, feladatokról, tanulási nehézségekről.

Lassan vége a szünetnek, s a gyermekek (főleg az első osztályba, s a középiskolába készülők) már alig várják, hogy becsengessenek…