Jelenlegi hely

Ismét eredményesen szerepeltek a sajógömöri citerások

/ Kurdi Gábor /
kurdi.gabor képe
Idén immáron tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a Bíborpiros szép rózsa országos népzenei vetélkedőt népdalénekesek, népdalkörök, népi hangszeres szólisták és népi zenekarok részére.

2019. november 23-án, szombaton rendezték meg a XII. Bíborpiros szép rózsa népzenei verseny országos döntőjét Dunaszerdahelyen. A megmérettetésnek a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ és a Vidékfejlesztési Szakközépiskola adott otthont. Az elődöntőkből 90 produkció jutott be az országos döntőbe.

Az októberi ragyolci elődöntőről továbbjutva, most is eredményesen szerepelt a Sajógömöri Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola citerazenekara. A verseny döntőjében kürti táncdallamokat szólaltattak meg. A lendületes és szép előadásnak köszönhetően bronzsávos minősítésben részesültek.

A citerazenekar tavaly ősszel alakult a Sajógömöri Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola lelkes diákjaiból. A zenekar vezetője Pusko Enikő, szakmai felkészítője Kurdi Gábor.