Jelenlegi hely

Itt a farsang, áll a bál

/ Ottucsák Melinda Anikó /
ottucsak.melinda képe
A Zsoboki 1-es számú Általános Iskola és Óvoda diákjai 2016.02. 03-án 17 órai kezdettel télűző farsangi mulatságot szerveztek az egész falunak.

A mulatságot komoly előkészítő munka előzte meg: a pedagógusok összeállították a műsorokat, jelmezeket készítettek a gyerekekkel együtt, díszleteket rajzoltak és próbálták a műsorokat.

Mindenki nagy izgalomban volt már a farsang közeledtével. A bált a Jégvarázs Elzájának tánca nyitotta meg, majd az 1. és 3-4. osztályosok műsora következett: Vidám népmesei verses jeleneteket adtak elő, amin mindenki jókat derült. Őket követte az óvodások jelmezes felvonulása: A megszeppent királylányok, bátor sárkányölők, aranyos állatkák és gyümölcsök kicsi versekkel mutatkoztak be, és táncoltak egyet a közönségnek, hogy elűzzék a telet. A kisiskolások sorát az előkészítősök és a 2. osztályosok felvonulása zárta: tánccal és versekkel, valamint ötletesebbnél ötletesebb jelmezekkel készültek.

Az 5-8. osztályosok, mint minden korábbi évben, idén is közös műsorral készültek. Most a világ minden tájáról idéztek meg nemzetiségeket: himnuszokkal, tipikus táncokkal, ételekkel, szokásokkal készültek. A közönség jókat derült a székely humoron, a kínai esernyőtáncon, az arab hastáncon, a francia kánkánon, a szőke indiánokon és a skót vicceken. Hatalmas ováció követte a produkciót, melyet egy közös tánc zárt.

A szervezők megköszönték a Bethesda Gyermekotthonnak a hozzájárulását a műsorhoz jelmezekkel, valamint a mulatsághoz ételekkel, italokkal. A szülők által is támogatott batyus bál, jobban mondva batyus diszkó este 10 óráig tartott.

A tél elűzése Zsobokon sikeres volt, reméljük a medve és az időjárás is így gondolják majd.  

A mulatságon készült fotókat ide kattintva megtekintheti.