Jelenlegi hely

Kis-Küküllőmenti Hagyományőrzők Találkozója

/ Tóth Bence /
toth.bence2023 képe
Idén a harmadik alkalommal került megrendezésre Magyarlapádon az eddigi években is nagy sikernek örvendő rendezvényünk, a Kis-Küküllőmenti Hagyományőrzők Találkozója.
MagyarlapádMagyarlapádTáncKapcsos

Ezeken az eseményeken magyarlapádi és környékbeli zenészeket, táncosokat, együttesvezetőket és adatközlőket látunk vendégül. Fontos rendezvény ez a környékbeli zenés-táncos életben, hiszen olyan személyeknek nyújt kötetlen beszélgetési és találkozási lehetőséget, akik a régiónk hagyományőrzésének meghatározó alakjai.

Kiváló lehetőség, hogy az éves munkatervet, együttműködési lehetőségeket, programokat egyeztessük, valamint kiemelendő, hogy olyan adatközlők kerülnek meghívásra, akiktől ezen alkalmakon még mindig van lehetőség egy-egy homályba vesző nóta vagy tánclépés felelevenítésére, eltanulására.

Nagy örömünkre idén is sokan érkeztek a környékbeli településekről, hogy közösen gondolkodjunk a jövőbeli terveinkről, programjainkról. Az esemény egyik fő célja az volt, hogy együtt elmélkedjünk hogyan is tudnánk a magyar kultúrát még közelebb vinni a mai fiatalsághoz. A beszélgetésen zenészek, táncosok, adatközlők, fiatalok és idősek egyaránt részt vettek.

A vendégeinket szerettük volna meglepni egy kis közös táncolással, nótázással. Ebben nagy segítségünkre volt a Piros Pántlikás zenekar, valamint a jelenleg egyre nagyobb népszerűségnek örvendő magyarlapádi fiatalokból álló Csegely zenekar.