Jelenlegi hely

Költészet Napja a Bethesda Gyermekotthonban

/ Ottucsák Melinda Anikó /
ottucsak.melinda képe
2016.04.11-én - hasonlóan a Költészet Világnapja alkalmából, március 21-én tartott megmozdulásra- megnyílt a Bethesda Forrócsokizó, ahol versért cserébe járt egy adag forrócsoki a gyerekeknek.
Zsobok - Költészet napjaZsobok - Költészet napjaZsobok - Költészet napjaZsobok - Költészet napja

Az ügyesek választhattak még egy-egy ajándékot is, amelyet  a Bethesda Gyermekotthon ajánlott fel.  A versmondást figyelték és az akadozókat bátorították: Gál-Iankó Katalin, magyartanár, Gál-Jankó Erzsébet, a Bethesda Gyermekotthon pszichológusa, mindenki "Betti tancija" és Ottucsák Melinda A., a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, a mozgalom elindítója

A legkisebbektől a 8. osztályosokig, 45 diák vállalkozott - az otthonból és a faluból is-, hogy elmond vagy felolvas egy-egy verset magyar költőinktől.

József Attila születésnapját méltón megünnepeltük, szólt a vers egész délután:  az Anyám tyúkja, 

József Attila születésnapját méltón megünnepeltük, szólt a vers egész délután:  az Anyám tyúkja, a Dióverés, a Rege a csodaszarvasról stb., de leginkább az az otthonban nevelkedett fiú hatotta meg a hallgatóságot, aki a Kései siratóval sosem ismert anyjára így emlékezett:

"A gyereknek kél káromkodni kedve -
nem hallod, mama? Szólj rám!

Világosodik lassacskán az elmém,
a legenda oda.

A gyermek, aki csügg anyja szerelmén,
észreveszi, hogy milyen ostoba."

A gyerekek boldogan és jó szívvel szavaltak magyarul és alig várták, hogy legközelebb is legyen lehetőségük megmutatni, mit tudnak!

Az eseményen történt fotókat ide kattintva megtekintheti.