Jelenlegi hely

Lackfi János zenés irodalmi estje az Új Ezredév Református Központban

/ Sajben Csilla /
sajben.csilla képe
A Várbástya Egyesület temesvári irodalmi kör vendége volt az Új Ezredév Református Központ kamarakoncert-termében Lackfi János író, költő, műfordító, Lackfi Dorottya énekes és Sinha Róbert gitárművész. Az est házigazdája - Gazda István, az Újezredév Református Központ lelkésze, moderált Marossy Boglárka.
Lackfi előadásLackfi estLackfi est

Lackfi János író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Negyvenhét könyv, harmincöt műfordításkötet, hat gyerek, négy unoka... A mai költészet színes, mint a tűzijáték. Egy kis zenével megbolondítva pikáns gasztroélményt nyújt. A költő mesélt, sztorizott, a versek táncoltak, daloltak, felrepültek, elsüllyedtek, elringattak, felráztak. Az irodalom a legvadabb utazási iroda - ezer éveken és ezer kilométereken keresztül vágtattunk át, hogy landoljunk végül a saját életünkben, amely földig ér és égig ér…

A költő, az énekesnő és a gitárművész közös műsorában egymást követték a szóban előadott költemények, valamint a gitárkísérettel elénekelt dalok - megzenésített versek a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Ezek néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova vagy keringő ritmusban, vagy éppen rockzenei ihletésű akkordokkal. A versek által összekötve múlt és jelen - így tehetett időutazást a közönség a zenés irodalmi esten.