Jelenlegi hely

A magyar költészet napja Vicében

/ Bankó Anna /
banko.anna képe
A magyar költészet napja Vicében: „S mégis, magyarnak számkivetve, lelkem sikoltva megriad – édes Hazám, fogadj szivedbe, hadd legyek hűséges fiad!” (József Attila: Hazám)
A magyar költészet napjaA magyar költészet napjaA magyar költészet napjaA magyar költészet napja

1964 óta, április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. Ezen a napon különféle irodalmi estéket, könyvbemutatókat szerveznek.

A magyar költészet, a magyar költők, és a különböző versek fontosságát kiemelve vettük sorra azokat a híres költőket, akiket a gyerekek ismernek, akikről már tanultak. Beszélgettünk az irodalom fontosságáról, arról, hogy mi is az az érték, amit ad nekünk. Hiszen nemcsak arról van szó, hogy egy-egy költemény más világba repít, hanem arról is, hogy egy másfajta kultúrát közvetít, segít a különböző értékek megismerésében. Nagyon fontosnak tartom ezeknek az értékeknek a megismertetését, így a magyar költészet napján a gyerekekkel József Attila verseivel bővebben is foglalkoztunk. Csoportmunka keretén belül dolgoztak fel egy-egy verset, majd rajzot készítettek róla. 

A magyar költészet napja Vicében