A négynapos Duna Fest nyitónapján a Hotel Lav teraszán mutattuk be az ételeket. Először a tagok a Magyar Házban elkészítették a hagyományos szlavóniai, környékbeli jellegzetes parasztételeket, majd a város közepén fekvő folyóparti épületnél tálaltuk fel azokat a közönség örömére.
A nemzetek ízei között hat nemzetiség konyhája volt jelen: a horvátok töltött halat sütöttek, a szerbek halpaprikást és sült halat készítettek, az ukránok a húsvéti kalácsot, sonkát és édes túrót tálalták fel, a ruszinok mindenféle töltött tésztát, pirogot hoztak, a németek sült káposztával, gombóccal, mákos knédlivel csalogatták a közönséget, és nálunk, magyaroknál egy teljes menüsort lehetett kóstolni.
Bemutatva a teljes napi étkezést olyan fogásokat készítettünk, mint a zsíros kenyér, kolbász, szalonna, gulyás leves, hortobágyi töltött palacsinta, cigánypecsenye, sült kolbász, párolt (dinsztelt) krumpli, lecsó, mézes csibehús, saláta, grízes rétes, kuglóf, hájas kifli.
A Vukovári Magyarok Egyesületének elnökasszonya, Jakumetovic Rózsika néni, aki maga is nagy szakács, bemutatta az ételeket a jelenlévőknek, beszélt a magyar konyha jellegzetes ízeiről, és a lecsó "szataras" receptjét osztottuk meg nyilvánosan, majd mindenki szabadon kóstolhatott.