Jelenlegi hely

Márciusi ünnepség a Keve Magyar Művelődési Egyesület szervezésében

„Legyen béke, szabadság, egyetértés!”

/ Vaskeba Hajnalka /
vaskeba.hajnalka2023 képe
Az 1848/49-es szabadságharc alkalmából rendezett megemlékezésen a kevevári katolikus plébánia nagyterme megtelt vendégekkel. A helyieken túl elsősorban Székelykevéről, Pancsováról, Sándoregyházáról és Hertelendyfalváról érkeztek a meghívottak.
Főpróba KeveváraÉnekek az 1848/49-es megemlékezésen KeveváránPetőfi arckép KeveváraKözönség a kevevári katolikus plébánián

A nemzeti imánk eléneklése után Binecz Margit, a Keve Magyar Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy a forradalom hívó szavai, mely szerint „Legyen béke, szabadság, egyetértés!” ma is aktuálisak nem csak egyéni, de közösségi szinten is, így a Keve kisközösségében is.

Az ünnepi műsorban három dalcsokrot hallhattunk a vegyes kórus előadásában. A Nemzeti Dal versszakai mellett Pósa Lajos Magyar vagyok című versét is elszavalták.

Jómagam prezentációval készültem az eseményre, melynek az egyesület elnökével közösen egyeztetve A forradalom arcai címet adtuk. Végül, de nem utolsósorban Az 1848-as magyar szabadságharc emlékei a Délvidéken című filmből láthatott a közönség részletet.

A művelődési műsor után a vegyes kórus vezetőjét, Kiss Samut köszöntötték születésnapja alkalmából. Az est agapéval zárult.