Jelenlegi hely

Megértük a Vukovári Magyarok Egyesületének 15. születésnapját

/ Bódi Viktória /
bodi.viktoria2023 képe
Köszöntőbeszédek, 15 év munkájának a bemutatása egy kiállítás keretében, valamint egy dokumentumfilm, amelyben megszólal a Vukovári Magyarok Egyesületének legtöbb tagja. Az egyesület 15 éves fennállását egy méltó ünnepséggel tettük emlékezetessé.
Kiállítás a Vukovári Városi Múzeumban Jankovics Róbert, országgyűlési képviselő beszéde Ünnepi program a Városi MúzeumbanVukovár polgármesterének, Ivan Penavának köszönőajándékot adományoz Jakumetovic Rozália elnökasszony

Ha egész pontosak akarunk lenni, akkor a vukovári magyarok már 16 éve működnek egyesületként, de az előző évben olyan sok programunk volt, hogy a jubileum megünneplését már nem tudtuk beilleszteni a naptárba. Így kis késéssel, de annál nagyon lelkesedéssel vágtunk bele a több hónapos szervezésbe, hogy egy nagyszabású és emlékezetes születésnapi programmal koronázzuk meg a sok évnyi áldozatos, kitartó munkát. 

Az ünnepségre a Vukovári Városi Múzeumban, az Eltz-kastély egyik szárnyában került sor, ahol az egyesület 15 éve alatt készült kézimunkákat, papír és fa előnyomó ducokat, gyöngyfűzött ékszereket mutattuk be, a teljesség igénye nélkül, miközben a falakon bemutatott fényképekkel visszaidéztük munkásságunkat vendégeink számára. 

A program ünnepi beszédekkel kezdődött, először Császár Zoltán eszéki magyar konzul, majd Jakumetović Rozália, az egyesület elnökasszonya köszöntötte az egybegyűlteket, és Jankovics Róbert parlamenti képviselő, a HMDK elnöke méltatta az egyesület munkáját. 

A Vukovári Magyarok Egyesületének tizenöt éve a horvátországi magyarság egyik sikersztorija. Az egyesület megalapításának a pillanatában még nem is sejtettük, hogy mivé fog fejlődni. A 15 éves jubileum alkalmából nagyon sok kitartást, egészséget és további sikereket kívánok az egyesület tagjainak, vezetőinek – mondta a parlamenti képviselő.

   

Az egyesületről Racsmány Dániel és Bódi Viktória közreműködésével készült egy egyórás dokumentumfilm is, amelyben az alapítók és a jelenlegi tagok történetei által kapunk képet az elmúlt 15 évről. Az egyesület a résztvevőket egy hangulatos állófogadás keretében vendégelte meg pazar székházukban, amely a tagok saját elmondása szerint is a második otthonuk.