Jelenlegi hely

Megnyitotta kapuját a Csodavár Nagyszebenben

Hova lett a kolbász?

/ Simon Andrea /
simon.andrea képe
Új foglalkozássorozat indult Nagyszebenben. Tegnap (2017.10.03.) volt a Csodavár Gyermek Klub első foglalkozása - a HÍD Nagyszebeni Magyar Kulturális Egyesület szervezésében - a Sőrház utcai irodában. Reggeltől siettettem az időt, hiszen én vártam a gyerkőcöket délután. Játékos ismerkedéssel kezdtük a programot a kicsikkel és a nagyokkal egyaránt.
Új foglalkozássorozat NagyszebenbenKészülnek a béka bábok a kisiskolásokkalAz elkészült békabábok alkotóikkalA kis ovisok az elkészült egérkékkel

Ezután a Magyar népmesék sorozatból megnéztük a Béka, az egér, és a kolbász című mesét, majd nekiláttunk a szereplők elkészítéséhez.

Színes papírból ollóval és a ragasztással készítettük el a bábokat. Az iskolásokkal a békákat, az ovisokkal az egérkéket. Persze a gyerekek - jogosan - hiányolták a kolbászt. Hiszen a történetben ez is szerepelt. Erre a kérdésre csak azt tudtam válaszolni, hogy azt otthon találják meg a hűtőben, vagy a kamrában. Tehát kedves Szülők, ha otthon csemetéjük a kolbászt kereste, az miattam volt. smiley

Jó érzés volt látni, hogy ilyen sokan elhozták a gyerekeket. Összesen 18 gyermek vett részt, és azt tapasztaltam, hogy élvezték a foglalkozást, hamar eltelt az az együtt töltött idő. Nagy segítségemre volt a gyerekek körül Mátyás-Küsmődi Csilla óvónéni. Az egyesület vezetője, Serfőző Levente pedig a szülőket tájékoztatta, valamint fotókat készített a foglalkozásokról.

Helyünk még akad, ha valakinek még van kedve velünk tartani, szívesen látjuk. A következő kedden Blénessy Enikő színésznő varázsolja el a lurkókat a Csodavárban.